Wortelkanaal-
behandeling

Endodontologie

Endodontische tandheelkunde is de wetenschap die zich bezighoudt met het behandelen van het doorbloede weefsel in het binnenste van de tand, ook wel tandpulpa genoemd. Na een behoedzaame opening van je kies of tand wordt – onder plaatselijk verdoving – de pulpa verwijderd en het zenuwkanaal/ de zenuwkanalen gereinigd. Dit gebeurt met behulp met kleine vijltjes en desinfecteerspoelmiddel. Daarna word het zenuwkanaal tijdelijk met een biocompatibel medicament gevuld. Na een bepaalde tijd wordt het zenuwkanaal met wortelvulmateriaal definitief gevuld. De tand of kies is na een wortelkanaalbehandeling vaak zodanig verzwakt dat het noodzakelijk is om een kroon op de tand of kies te zetten.

Huisregels

Alle behandelingen vinden plaats op afspraak. Je kunt ons helpen te voorkomen dat behandelingen uitlopen door 5 of 10 minuten voor je afspraak aanwezig te zijn. Jammer genoeg kunnen we door spoedgevallen niet garanderen dat je altijd op tijd geholpen wordt. (Deze uitlooptijd is op geen enkele manier op de praktijk te verhalen.) Wij sturen je 1 dag voor de afspraak een herinnering per e-mail. Bij behandelingen die langere tijd kosten bellen we ook ter herinnering. Dit is een kosteloos service en kan alleen gedaan worden als we ook het juiste e-mailadres en telefoonnummer hebben. Mocht je geen mail hebben ontvangen dan ben je zelf verantwoordelijk voor het nakomen van de afspraak.

Wij maken voor onze facturering gebruik van de service van Infomedics Verdere informatie over de betalingsvoorwaarden en contactgegevens is te verkrijgen bij de balieassistente of op de site van Infomedics: www.infomedics.nl. Wilt je liever geen facturen ontvangen via Infomedics dan kun u de factuur na afloop van de behandeling contact voldaan.

Op deze pagina kun je rustig alle huisregels nalezen.